• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • wĹ‚Ä…cz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

JADŁOSPIS

9.04.2024 - 22.04.2024

DATA

ŚNIADANIE

II

OBIAD

ZUPA

9.04

WT

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże,olej roślinny) z masłem 5g, serem białym 20g lub jajkiem 20g, pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Koktajl szpinak, jabłko, miód prawdziwy 150ml.

Ziemniaki 150g (maslo 2g), pieczeń rzymska (mięso wieprzowe 60g, bułka pszenna 1g, jajka, olej rzepakowy 15ml), sałatka z buraczków 100g (burak ćwikłowy 60g, jabłko 30g, cebula 10g, śmietana 12% 12g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa ryżowa 250ml na porcjach drobiowych (ryż 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12% 12g, masło 2g, mąka pszenna 3 g, porcja drobiowa 30g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym ,,Bochen’’ pszennożytnim 30g (mąka żytnia, woda, sól, drożdże świeże, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

10.04

ŚR

Chleb “Oberek” 30g (mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka jęczmienna, mąka pszenna razowa) z masłem 5g, szynką bez konserwantów 20g (mięso wieprzowe z szynki wędzone i parzone, białko mleka, białko sojowe), ogórek, zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Jabłko 100g.

Naleśniki z serem 200g (mąka pszenna 60g, mleko 250ml, jajko ¼ szt. cukier puder 2g, olej rzepakowy 15g, twaróg 60g, śmietana 12% 12g), marchew tarta z pomarańczą 100g (marchew 80g, pomarańcze 20g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Kapuśniak 250ml na porcji drobiowej z ziemniakami (kapusta kwaszona 50 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, cebula 5g, mąka pszenna 3g, porcja drobiowa 30g, przecier pomidorowy 10 g, ziemniaki 120g) z zielonym koperkiem i chlebem mieszanym “Bochen” 30 g pszenno- żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

11.04

CZW

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, drożdże świeże, sól, pszenica, soja) z masłem 5g, serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna) lub tuńczykiem 20g (tuńczyk, olej roślinny, woda, sól), pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Mix warzyw 100g (ogórek świeży, pomidorek koktajlowy, rzodkiewka).

Kasza bulgur 60g (maslo 2g), łopatka pieczona w sosie własnym 100ml (mięso wieprzowe 60g, masło 2g, mąka pszenna 5g, śmietana 12% 15g ), sałatka brokułowa (brokuł 60g, rzodkiewka 30g, kukurydza konserwowa 10g, jogurt naturalny 15g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa fasolowa 250ml na porcjach drobiowych z ziemniakami (fasola 20 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, cebula 5g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g, ziemniaki 120g, porcje drobiowe 30g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g pszennożytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

12.04

PT

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże, olej roślinny) z masłem 5g, pasztetem pieczonym 20g (mięso wieprzowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, tłuszcz wieprzowy, jaja w proszku, sól, warzywa suszone) lub serkiem Almette 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól), rzodkiewka, zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Jogurt naturalny z bananem 150ml.

Ziemniaki 150g (maslo 2g), filety rybne pieczo- ne w sosie śmietanowym (miruna bez

skóry 70g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna

5g),

fasolka szparagowa 100g z masłem 3g i bułką tartą 5g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa jarzynowa 250ml na porcjach drobiowych (marchew 10g, fasola szparagowa 8g, kalafior 10g, brukselka 5g, kalarepa 2g, por 5g, seler 10g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g, porcja drobiowa 30g) z kaszą kus- kus 20g (pszenica) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym ”Bochen” pszenno- żytnim 30g ( mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

15.04

PN

Płatki kukurydziane 20g (ziarno kukurydzy, cukier, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, soję oraz nasiona sezamu) na mleku 200ml, chleb mieszany “Bochen” pszenno-żytni 30g (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica) z masłem

5g, pastą z sera i jajek 20g (ser twarogowy 20g, śmietana 12% 3g) lub samym jajkiem 20g, rzodkiewka, zielona cebulka, zielona sałata.

Herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Sok 100% owocowy 200ml, pomidorki koktajlowe.

Ryż 60g (ryż biały, masło 2g), klopsiki (mięso wieprzowe gulaszowe 60g) w sosie pieczarkowym 100ml (pieczarki, masło 2g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g (kapusta pekińska 60g, marchew 40g, śmietana 12% 15g ).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5 g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa ziemniaczana 250ml na porcjach drobiowych (ziemniaki 120g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula

5g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 3g, porcja drobiowa 30g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym ”Bochen” pszenno-żytnim 30g (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

16.04

WT

Chleb “Oberek” 30g (mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka jęczmienna, mąka pszenna razowa) z masłem 5g, powidłem 8g o obniżonej zawartości cukru (śliwka węgierka pasteryzowana) lub dżemem 8g o obniżonej zawartości cukru (truskawki, substancje żelujące).

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250m l(herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Marchewka 100g.

Spaghetti 60g (mąka makaronowa pszenna) w sosie pomidorowo mięsnym 100 ml (pomidory w puszce bez skóry 40g , mięso mielone wie- przowe 60g , masło 2g , mąka pszenna 5g) z serem żółtym 20g (mleko, mleko pastery- zowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), gruszka 100g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa kalafiorowa 250 ml na porcjach drobiowych z ziemniakami (kalafior 50 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, ziemniaki 120g, cebula 5g, śmietana 12% 15g, porcja drobiowa 30g, mąka pszenna 3g) z zieloną pietruszką i chlebem, mieszanym ,,Bochen” pszenno - żytnim 30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica) .

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

17.04

ŚR

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, drożdże świeże, sól, pszenica, soja) z masłem 5g, szynką bez konserwantów 20g (mięso wieprzowe z szynki wędzone i parzone, białko mleka, białko sojowe), ogórek, zielona sałata, zielona cebulka.

Kasza manna na mleku z wiśniami.

Ziemniaki 150g (masło 2g), bigos z kiełbasą (kapusta biała 80g, kiełbasa leśna 60g [mięso wieprzowe, woda, czosnek, sól peklująca, pieprz cza- rny], masło 2g, mąka pszenna 5g, marchew 5g, cebula 5 g, koncentrat

Rosół na porcjach rosołowych 250 ml

(porcje rosołowe drobiowe 50g, marchew

10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g) z makaronem 20g (mąka makaronowa pszenna ) z zieloną pietruszką i

 

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

 

pomidorowy 10g), jabłko 100g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

bułką drożdżową 30g (mąka pszenna, cukier, rodzynki, margaryna, woda, drożdże świeże, dynia zagęszczana, jaja, sól, mąka żytnia, pszenica, soja ).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier ).

18.04

CZW

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże, olej roślinny) z masłem , pastą z sera i tuńczyka 20g (ser twarogowy, tuńczyk, olej roślinny, woda, sól) lub samym tuńczykiem 20g, pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Banan 100g.

Mix kasz 60g (pęczak jęczmienny 50%, bulgur z pszenicy durum 30%, soczewica zielona 20%) z gulaszem z udźca indyka (mięso z udźca indyka 60g, śmietana 12% 12g, mąka pszenna 5g, masło 2g), surówka z czerwonej kapusty (kapusta czerwona 60g, marchew 20g, jabłko 20g, śmietana 12%

12g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5 g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa brokułowa na porcjach drobiowych z ziemniakami 250ml (brokuł 50 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, cebula 5g, ziemniaki 120g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 3g ) z zielonym koperkiem i chlebem mieszanym “Bochen” pszenno- żytnim 30g ( mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier ).

19.04

PT

Bina 30g (mąka pszenna,mąka żytnia,woda,sól, drożdże świeże,cukier,pszenica,soja) z masłem 5g, pastą z avokado 20g lub jajkiem 20g, rzodkiewka, zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy ) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Maślanka truskawkowa 150ml.

Ziemniaki 150g (masło 2g), filety rybne (miruna bez skóry 70g) duszone w pieczarkach (pieczarki świeże 20g, cebula 5g, olej rzepakowy), sałata lodowa 100g ze śmietaną 15g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa z soczewicy 250 ml na porcjach drobiowych (soczewica czerwona 20 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, cebula 5g, pomidory z puszki bez skóry, porcje drobiowe 30g) z lanym ciastem (mąka pszenna, jaja) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30 g pszenno -żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

22.04

PN

Płatki owsiane 20g na mleku 200ml, chleb “Oberek” 30g

(mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka jęczmienna, mąka pszenna razowa) z masłem 5g, serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna) lub serkiem Almette 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól), pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem

Sok 100% owocowy 200ml, marchewka 100g.

Ziemniaki 150g (masło 2g), bitki ze schabu panierowane (schab wieprzowy 60g, bułka pszenna tarta 7g, jajka, olej rzepakowy 4g), mizeria ze śmietaną 100g (ogórek świeży 80g, cebula 5g, śmietana 12% 15g .

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Barszcz czerwony 250m zabielany z jajkiem na porcji drobiowej ( porcja drobiowa 30g, buraki ćwikłowe 100 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, cebula 5g,, czosnek, koncentrat barszczu czerwonego 2,5ml [zagęszczony sok z buraków, woda, cukier, sól, ekstrakty warzywne], śmietana 12% 15g, mąka pszenna 3g) z zielonym koperkiem i chlebem mieszanym ”Bochen” pszenno-

 

2,5g i cytryną.

   

żytnim 30g (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

Jadłospis ułożony dla dzieci zdrowych , bez żadnych przeciwskazań. W przypadku niskiej frekwencji istnieje możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Nasze Grupy

grupa niebieska

Grupa
Niebieska

grupa pomarańczowa

Grupa
Pomarańczowa

grupa zielona

Grupa
Zielona

grupa zółta

Grupa
Żłóta

grupa różowa

Grupa
Różowa

Przekierowanie na stronÄ™ Facebook

Przekierowanie na stronÄ™ Instagram