• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • wĹ‚Ä…cz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

 

JADŁOSPIS

22.03 - 4.04.2023

DATA

ŚNIADANIE

II

OBIAD

ZUPA

22.03

ŚR

Chleb “Oberek” 30g (mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka jęczmienna, mąka pszenna razowa) z masłem 5g,  pastą z sera i jajek 20g (ser twarogowy 20g, śmietana 12% 3g) lub samym jajkiem 20g, ogórek,  zielona cebulka, papryka, zielona sałata.

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Banan ½ szt.

Pyzy (ziemniaki 150g, mąka ziemnia- czana 40g, jajka) z farszem drobio- wym  (mięso z udek, masło 2g, mąka pszenna 5g) z masłem 2g, jablko

100g.

 

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

Krupnik na porcjach rosołowych z zie- mniakami 250ml  (porcje rosołowe drobiowe 50g, kasza jęczmienna 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, ziemniaki 120g, mąka pszen- na 3g, śmietana 12% 15g, masło 2g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno-żytnim  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

 

23.03

CZW

Bina 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże świeże, cukier, pszenica, soja) z masłem 5g, parówki na gorąco 60g (mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól,aromat, seler) z keczupem (pomidory, cukier, ocet).

Herbata 200ml ( herbata czarna granulowana 1g)z cukrem 2,5g i cytryną.

Sałatka owocowa 100g (kiwi, banan,wi-nogron, mandary- nka).

Ryż (ryż biały 60g) na mleku 150ml z jabłkami 70g (cynamom 1g ,cukier 3g)  

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

Kapuśniak 250ml na kości wędzonej z ziemniakami (kapusta kwaszona 50g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 3g, kości wędzone 30g, przecier pomidorowy 10g, ziemniaki 120g) z zielonym koperkiem  i chlebem mieszanym “Bochen” 30g pszenno- żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

24.03

PT

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże,olej roślinny) z masłem 5g, serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna) lub  tuńczykiem 20g (tuńczyk, olej roślinny, woda, sól), rzodkiewka, papryka, zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 200ml  z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Jabłko 100g

Ziemniaki 150g (masło 2g), klopsiki z

ryby (filet z miruny bez skóry 70g) w sosie pomidorowym 100ml (pomidory w puszce bez skóry 40g, masło 2g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g), sałatka z sałaty masłowej z jajkiem (sałata masłowa 80g, jajko ¼ szt. śmietana 12% 15g).

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

 

Zupa-kem z zielonego groszku 250ml na porcji drobiowej (groszek zielony mrożony 40g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana12% 15g, masło 2g, mąka pszenna 3g, porcja drobiowa 30g) z lanym ciastem 20g (mąka pszenna, jaja) z zieloną pietru- szką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g  pszenno-żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża,hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

27.03

PN

Płatki owsiane 20g na mleku 200ml,  chleb mieszany  “Bochen” pszenno-żytni  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica) z masłem 5g, powidłem 8g o obniżonej zawartości cukru (śliwka węgierka pasteryzowana) lub  miodem 8g.

Herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g i cytryną.

Sok 100% owocowy pomara-

ńczowy 200ml

Spaghetti 60g ( mąka makaronowa pszenna) w sosie pomidorowo- mięsnym 100 ml (pomidory w puszce bez skóry 40g , mięso mielone wieprzowe 60g , masło 2g, mąka pszenna 5g ) z serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikro-biologiczna), jabłko 100g.

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

Żurek 250ml (żurek naturalny, mąka

żytnia, woda) z ziemniakami i jajkiem na kości wędzonej (kości wędzone 30g, ziemniaki 120g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszen- na 5g, śmietana 12% 12g, jajko ½ szt) z zielonym koperkiem i chlebem mie- szanym ”Bochen” pszenno-żytnim 30g (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem

2,5g (dzika róża, hibiskus, malina,

jeżyna, jagoda, cukier).

28.03

WT

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, drożdże świeże, sól, pszenica, soja) z masłem 5g,  serkiem Almette 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól) lub pastą z avokado 20g, pomidor, papryka,zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Winogron 100g

Ziemniaki 150g (masło 2g), filet dro-

biowy 60g zapiekany z pieczarkami 20g i serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiolo-giczna), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g (kapusta pekińska 60g, marchew 40g, śmietana 12% 12g).

 

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

Zupa pomidorowa 250ml na porcjach drobiowych (koncentrat pomidorowy 1g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12% 15g,  mąka pszenna 3g, porcja drobiowa 30g) z ryżem 20g,  zieloną pietruszką i  chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno- żytnim 30g (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

29.03

ŚR

Chleb “Oberek” 30g (mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka jęczmienna, mąka pszenna razowa) z masłem 5g,  kiełbasą szynkową 20g ( mięso wieprzowe, woda, sól peklu-

jąca, błonnik roślinny, białko zwierzęce wieprzowe ) lub polędwicą wędzoną 20g (wędzonka wieprzowa parzona, sól peklująca, przyprawy ) ogórek, zielona cebulka, zielona sałata.

 Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Owocowy talerz

(melon, kiwi, wi-

nogron, kaki)

Ziemniaki 150g (masło 2g), bigos z kiełbasą (kapusta biała 80g, kiełbasa leśna 60g [mięso wieprzowe, woda, czosnek, sól peklująca, pieprz cza- rny], masło 2g, mąka pszenna 5g, marchew 5g, cebula 5 g, koncentrat pomidorowy 10g), jabłko 100g.

 

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

Zupa kalafiorowa 250 ml na porcjach drobiowych (kalafior 50g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12%  15g, porcja drobiowa 30g, mąka pszenna 3g) z makaronem 20g (mąka makaronowa pszenna), zieloną pietruszką i chlebem, mieszanym  ,,Bochen” pszenno - żytnim 30g (mąka  żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica) .

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

30.03

CZW

Rogale 30g (mąka pszenna, woda, sól,cukier, margaryna, białko z jajka w proszku, drożdże) z masłem 5g, jabłkami smażonymi 8g (jabłka,cynamon)  lub dżemem 8g o obniżonej zawartości cukru (truskawki, substancje żelujące).

 

Mleko 200ml lub herbata 200ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5 g i cytryną.

 

 

Galaretka z owocami i bitą

śmietaną.

Kasza bulgur 60g (masło 2g),gulasz wieprzowy  w sosie własnym 100ml (mięso wieprzowe 60g, masło 2g, mąka pszenna 5g, śmietana 12% 12g),  sałatka z pora z marchewką i ananasem (marchew 60g, por 30g, ananas 10g, śmietana 12% 10g).

 

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

 

Zupa fasolowa 250ml na porcjach drobiowych z ziemniakami (fasola 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g, ziemniaki 120g, porcje drobiowe 30g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g  pszenno-żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem

2,5g (dzika róża, hibiskus, malina,

jeżyna, jagoda, cukier).

31.03

PT

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże, olej roślinny) z masłem , pastą z sera i tuńczyka 20g (ser twarogowy, tuńczyk, olej roślinny, woda, sól) lub samym tuńczykiem 20g, rzodkiewka, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata 200ml(herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Jabłko 100g

Ziemniaki 150g ( masło 2g ), filety rybne ( miruna bez skóry 70g ) po grecku ( marchew 10g, pietruszka 5g, seler 5g, cebula 5g, przecier pomido- rowy 10g, masło 2g, olej rzepakowy 4g), surówka z kwaszonej kapusty 100g (kapusta biała 80g, marchew 10g, jabłko 5g, cebula 5g, olej rzepakowy 2g).

 

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

 

Zupa-krem z pora 250ml na porcjach drobiowych (por 30g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, śmietana 12% 12g, mąka pszenna 3g, porcja drobiowa 30g) z groszkiem ptysiowym 20g (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, może zawierać nasiona sezamu i mleko) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym ”Bochen” pszenno-żytnim 30g  (mąka  żytnia, woda, sól, drożdże świeże,  pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier ).

3.04

PN

Płatki kukurydziane 20g (ziarno kukurydzy, cukier, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, może zawierać  orzeszki ziemne, inne orzechy, soję oraz nasiona  sezamu) na mleku 200ml, chleb mieszany “Bochen” pszenno-żytni 30g  (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica) z masłem 5g, dżemem 8g o obniżonej zawartości cukru (truskawki, substancje  żelujące) lub powidłem 8g (śliwka, substancje żelujące).

 

Herbata 200ml (herbata czarna granulowana 1g)

z cukrem 2,5g i cytryną.

Sok 100% owocowy pomarań- czowy 200ml

Ryż biały 60g (masło 2g), kurczak po meksykańsku (filet drobiowy 60g, papryka świeża 5g, cebula 5g, fasola czerwona, kukurydza konserwowa, koncentrat pomidorowy 10g), surówka z  białej kapusty 100g (kapusta biała 60g, marchew 20g, jabłko 20g, śmietana 12% 12ml).

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

Zupa brokułowa 250ml na porcjach

rosołowych (brokuł 50g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g, porcja drobiowa 30g) z ziemniakami 120g, zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” pszenno-żytnim 30g (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, sól, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

4.04

WT

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia razowa, woda, drożdże świeże, sól, pszenica, soja) z masłem 5g,  szynką bez konserwantów 20g (mięso wieprzowe z szynki wędzone i parzone, białko mleka, białko sojowe ), zielona sałata, pomidor,

zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Banan ½ szt.

Ziemniaki 150g (masło 2g), jajko 1 sztuka w sosie koperkowym 100ml (koper 2g, śmietana 12% 12g, mąka pszenna 5g), mini marchew 100g z masłem 3g.

Kompot śliwkowy 200ml z cukrem 5g.

Zupa grochowa przecierana 250ml na kiełbasie wiejskiej ( kiełbasa wiejska 30g  [mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, pieprz, czosnek]groch łuskany 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 3g) z maka- ronem 20g (mąka makaronowa pszen- na), z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen’’  30g pszenno - żytnim (mąka  żytnia, woda, sól, drożdże świeże,  pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

Jadłospis ułożony dla dzieci zdrowych , bez żadnych  przeciwskazań. W przypadku niskiej frekwencji istnieje możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

 

Nasze Grupy

grupa niebieska

Grupa
Niebieska

grupa pomarańczowa

Grupa
Pomarańczowa

grupa zielona

Grupa
Zielona

grupa zółta

Grupa
Żłóta

grupa różowa

Grupa
Różowa

Przekierowanie na stronÄ™ Facebook

Przekierowanie na stronÄ™ Instagram