• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • wĹ‚Ä…cz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

JADŁOSPIS

5.07.2024 - 17.07.2024

DATA

ŚNIADANIE

II

OBIAD

ZUPA

5.07

PT

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka żytnia razowa, woda, drożdże świeże, sól, pszenica, soja) z masłem 5g, jajkiem 20g lub tuńczykiem 20g, ogórek, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Arbuz 100g.

Ziemniaki 150g (masło 2g), filety rybne

(miruna bez skóry 70g) po grecku (marchew 10g, pietruszka 5g, seler 5g, cebula 5g, przecier pomidorowy 10g, masło 2g, olej rzepakowy 4g ), surówka z kwaszonej kapusty 100g (kapusta biała 80g, marchew 10g, jabłko 5g, cebula 5g, olej rzepakowy 2g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, trunskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa jarzynowa 250ml na porcjach drobiowych (marchew 10g, pietruszka 10 g, fasola szparagowa 5g, kalafior 5g, brokuł 5g, seler 10g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g, porcja drobiowa 30g) z kaszą kus-kus 20g (pszenica) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” pszenno- żytnim 30g ( mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

8.07

PN

Płatki kukurydziane 20g (ziarno kukurydzy, cukier, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, soję, nasiona sezamu) na mleku 200ml, chleb mieszany ,,Bochen’’ 30g pszenno-żytni (mąka żytnia, woda, sól, drożdże świeże, pszenica) z masłem 5g, dżemem 8g o obniżonej zawartości cukru (truskawki, substancje żelujące) lub konfiturą 8g o obniżonej zawartości cukru (maliny, substancje żelujące).

Herbata 200ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Sok 100% owocowy 200ml.

Makaron pióra 60g (mąka makaronowa pszenna) w sosie pomidorowym 100ml (pomidory w puszce bez skórki 40 g, mąka pszenna 3g, masło 2g) z serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), jabłko 100g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Krupnik na porcjach rosołowych z ziemniakami 250ml (porcje rosołowe drobiowe 30g, kasza jęczmienna 20 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, cebula 5g, ziemniaki 120g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” pszenno- żytnim 30g ( mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

9.07

WT

Rogale 30g (mąka pszenna, woda, sól,cukier, margaryna, białko z jajka w proszku, drożdże) z masłem 5g, jabłkami smażonymi 8g (jabłka,cynamon) lub pastą z sera białego i miodu prawdziwego 20g.

Mleko 200ml lub herbata 200ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5 g, cytryną.

Banan 100g.

Ziemniaki 150g (masło 2g), potrawka z kurczaka (mięso z udek, masło 2g, mąka pszenna 5g, śmietana 12% 12g), zielona sałata ze śmietaną 100g (sałata zielona 80g, śmietana 12% 20g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Rosół na udkach 250ml (udka drobiowe

30g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g) z makaronem 30g ( mąka makaronowa pszenna) z zieloną pietruszką i bułką drożdżowa 30g ( mąka pszenna, cukier, rodzynki, margaryna, woda, drożdże świeże, dynia zagęszczona, jaja, sól, mąka żytnia, pszenica, soja).

       

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2.5 g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

10.07

ŚR

Chleb “Oberek” 30g (mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka jęczmienna, mąka pszenna razowa) z masłem 5g, szynką bez konserwantów 20g (mięso wieprzowe z szynki wędzone i parzone, białko mleka, białko sojowe), ogórek, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Brzoskwinia 1szt.

Pierogi ruskie (ser twarogowy 60g, ziemniaki 120g, mąka pszenna 40g, masło 2g) z kefirem, jabłko 100g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa ryżowa 250ml na porcjach drobiowych (ryż 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12 % 15g, porcja drobiowa 30g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g pszenno- żytnim ( mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

11.07

CZW

Bina 30g (mąka pszenna,mąka żytnia,woda,sól, drożdże świeże, cukier,pszenica,soja) z masłem 5g, pastą z sera i jajek 20g (ser twarogowy 20g, śmietana 12% 3g) lub samym jajkiem 20g, rzodkiewka, zielona cebulka, zielona sałata.

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Mix warzyw 100g (ogórek świeży, pomidorek koktajlowy, rzodkiewka).

Kasza gryczana 60g ( masło 2g), gulasz z udźca z indyka (mięso z udźca z indyka 60g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g, masło 2g), surówka wielowarzywna 100g (marchew 40g, pietruszka 30g, seler 10g, jabłko 20g, śmietana 12% 12g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa brokułowa 250ml na porcjach drobiowych (brokuł 50g, marchew 10 g, pietruszka 10g, cebula 5g, seler 10 g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15 g, porcja drobiowa 30g) z ziemniakami 120 g , zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” pszenno-żytnim 30 g (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

12.07

PT

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka żytnia razowa, woda,drożdże świeże, sól, pszenica, soja) z masłem 5g, pasztetem pieczonym 20g (mięso wieprzowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, tłuszcz wieprzowy, jaja w proszku, sól, warzywa suszone) lub serem białym 20g, pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Sałatka owocowa 100g.

Ziemniaki 150g (masło 2g), sznycel z jajek (jajko 1 sztuka, bułka pszenna 1g, olej rzepakowy 15g), mizeria ze śmietaną 100g (ogórek świeży 80g, cebula 5g, śmietana 12% 15g .

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa z zielonego groszku 250ml na porcjach drobiowych (groszek zielony mrożony 40g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, ziemniaki , śmietana 12% 15g, porcje drobiowe 30 g, mąka pszenna 3g) z makaronem 120 g (mąka makaronowa pszenna) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g pszenno-żytnim ( mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

15.07

PN

Musli owocowe 20g na mleku 200ml (płatki owsiane, pszenne, rodzynki, kawałki chipsów bananowych, płatki

Sok 100% owocowy.

Makaron świderki 60g (mąka makaronowa pszenna) z serem białym 60g (ser twaro-

Żurek z ziemniakami i jajkiem 250ml na porcji drobiowej ( żurek naturalny [ mąka

 

kukurydziane, kukurydza, cukier, sól, słód jęczmienny, siemię lniane, pestki słonecznika, orzechy ziemne, laskowe, suszone daktyle, jabłka, morele, figi, śliwki, gruszki, brzoskwinie, sezam, soja, mleko), chleb mieszany “Bochen” pszenno- żytni 30g (mąka żytnia, drożdże świeże,

woda, pszenica) z masłem 5g,      dżemem 8g o obniżonej zawartości cukru (truskawki, substancje żelujące) lub konfiturą 8g o obniżonej zawartości cukru (maliny, substancje żelujące).

Herbata 200ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

 

gowy) i masłem 12g, marchew tarta z jabłkiem 100g (marchew 60g, jabłko 40g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

żytnia, woda], marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 3g, śmietana 12%15g, ziemniaki 120g, jajko ½ szt. porcje drobiowe 30g) z zielonym koperkiem i chlebem mieszanym “Bochen” pszenno- żytnim 30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

16.07

WT

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże,olej roślinny) z masłem 5g, serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna) lub serem białym 20g, pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Maślanka 150ml z owocami borówki.

Kasza bulgur 60g (masło 2g), gulasz wieprzowy w sosie własnym 100ml (mięso wieprzowe 60g, masło 2g, mąka pszenna 5g, śmietana 12% 12g), sałatka z pora z marchewką i ananasem (marchew 60g, por 30g, ananas 10g, śmietana 12% 10g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa ogórkowa z ryżem 250ml ( ogórki kwaszone 20g, sól, woda, śmietana 12 % 12g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, ryż biały 20g) z zielonym koperkiem i chlebem mieszanym ,,Bochen’’ pszenno żytnim 30g ( mąka pszenna i żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

17.05

ŚR

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, mąka żytnia razowa, woda,drożdże świeże, sól, pszenica, soja) z masłem 5g, kiełbasą drobiową 20g (mięso z kurczaka,mięso z indyka, sól, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromaty), rzodkiewka, zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 250ml z cukrem 2,5g lub herbata 250ml (herbata czarna granulowana 1g) z cukrem 2,5g i cytryną.

Jabłko 100g.

Ryż biały 60g (masło 2g), kurczak w sosie słodko-kwaśnym (filet drobiowy 60g, papryka świeża 5g, cebula 5g, ananas konserwowy 5g, koncentrat pomidorowy 10g), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g (kapusta pekińska 60g, marchew 40g, śmietana 12% 15g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa kalafiorowa 250 ml na porcjach drobiowych z ziemniakami (kalafior 50 g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10 g, cebula 5g, śmietana 12% 15g, porcja drobiowa 30g, mąka pszenna 3 g, ziemniaki 120g) z zieloną pietruszką i chlebem, mieszanym ,,Bochen” pszenno - żytnim 30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica) .

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2 ,5g

(dzika róża, hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

Jadłospis ułożony dla dzieci zdrowych , bez żadnych przeciwskazań. W przypadku niskiej frekwencji istnieje możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Nasze Grupy

grupa niebieska

Grupa
Niebieska

grupa pomarańczowa

Grupa
Pomarańczowa

grupa zielona

Grupa
Zielona

grupa zółta

Grupa
Żłóta

grupa różowa

Grupa
Różowa

Przekierowanie na stronÄ™ Facebook

Przekierowanie na stronÄ™ Instagram