• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • wĹ‚Ä…cz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

JADŁOSPIS

                                                 4.02.2025-15.02.2025

DATA

                                ŚNIADANIE

II

                          OBIAD

                   ZUPA

 4.02

  WT

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże, olej roślinny) z masłem 5g, serem białym 20g  lub serem żółtym 20g (mleko, mleko paste- ryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikro- biologiczna), pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o  obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 200m z cukrem 2,5g l lub  herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytry

Jabłko 100g.

Kasza bulgur  60g (masło 2g), klopsiki (mięso wieprzowe gulaszowe 60g) w sosie pieczar- kowym 100ml (pieczarki, masło 2g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g), surówka wielo- warzywna 100g (marchew 40g, pietruszka 30g, seler 10g, jabłko  20g, śmietana 12% 12g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truska- wki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa fasolowa 250ml na porcjach drobiowych z ziemniakami (fasola 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g, ziemniaki 120g, porcje drobio- we 30g) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g  pszenno- żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

  5.02

ŚR

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, mąka żytnia razowa, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator E472e, enzymy t.j. pszenica, soja] )z masłem 5g, szynką gotowaną 20g (mięso wieprzowe z szynki wędzone i parzone, białko mleka sojowe), ogórek,  zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa  (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  (herbata czarna granulowana ) z cukrem 2,5g i cytryną.  

Winogron 100g.

Zapiekanka z ziemniaków z kiełbasą i serem żółtym (ziemniaki 120g, kiełbasa leśna 50g [mięso wieprzowe, woda, sól, czosnek, pieprz], ser żółty [mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna], jajko  1/4szt.  cebula 10g) z ketchupem (pomidory, cukier, ocet, sól, skrobia), mandarynka 100g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truska- wki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa wiśniowa z ryżem 250ml (wiśnie bez pestek 50g, ryż 20g, śmietana 12% 15g, cukier 2,5g) z bułką drożdżową 30g (mąka pszenna, cukier, rodzynki, margaryna, woda, drożdże świeże, dynia zagęszczana, jaja, sól, mąka żytnia,  pszenica, soja).

 

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

6.02

CZW

Rogale 30g (mąka pszenna, woda, sól,cukier, ma- rgaryna, białko z jajka w proszku, drożdże) z ma- słem 5g, jabłkami smażonymi 8g (jabłka,cynamon)  lub miodem prawdziwym.

 

Mleko 200ml lub herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5 g, cytryną.

 

 

Gruszka 100g.

Spaghetti 60g (mąka makaronowa pszenna) w sosie pomidorowo mięsnym 100 ml (pomidory w puszce bez skóry 40g , mięso mielone wieprzowe 60g , masło 2g , mąka pszenna  5g) z serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), jabłko 100g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g

(śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truska- wki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa brokułowa 250ml na porcjach rosołowych

(brokuł 50g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler

10g, cebula 5g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g, porcja drobiowa 30g) z ziemniakami 120g,zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” pszenno- żytnim 30g(mąka żytnia, drożdże świeże, woda, sól, pszenica).

 

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka,

       

malina).

7.02 PT

Chleb Oberek 30g (mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], gluten pszenny, sól, mąka słodowa jęczmienna, mąka pszenna graham, mąka pszen- na, mąka żytnia, mleko [serwatka], regulatory kwasowości [kwas mlekowy, kwas cytrynowy], mąka pszenna razowa, skrobia ziemniaczana, mąka żytnia razowa, otręby żytnie, prażona mąka słodowa jęczmienna, jęczmień prażony, mąka sojowa, enzymy [pszenica], środek do prze- twarzania mąki kwas askorbinowy, woda, mąka żytnia, drożdże świeże, len, polepszacz Extra Bake

[mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]) z masłem 5g,  pastą z sera i jajek 20g (ser twarogowy 20g, śmietana 12% 3g) lub samym jajkiem 20g, pomidor, zielona cebulka, zielona sałata.

 

Kakao 3g (kakao o  obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 200m z cukrem 2,5g l lub  herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Kiwi 100g.

Ziemniaki 150g (masło 2g), filety rybne

(miruna bez skóry 70g) po grecku (marchew 10g, pietruszka 5g, seler 5g, cebula 5g, przecier pomidorowy 10g, masło 2g, olej rzepakowy 4g ), surówka z kwaszonej kapusty 100g (kapusta biała 80g, marchew 10g, jabłko 5g, cebula 5g, olej rzepakowy 2g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, tru- skawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa pomidorowa 250ml na porcjach drobiowych (koncentrat pomidorowy 1g, marchew 10g, pie- truszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12% 15g,  mąka pszenna 3g, porcja drobiowa 30g) z makaronem 20g (mąka makaronowa pszenna) z zieloną pietruszką i  chlebem  mieszanym  “Bochen” pszenno-żytnim  30g  (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]).  

 

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

10.02 PN

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, mąka żytnia razowa, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator E472e, enzymy t.j. pszenica, soja] )z masłem 5g,  szynką drobiową 20g (mięso drobiowe wędzone i parzone, białko mleka, białko sojowe),  lub serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpuszczka mikrobiologiczna), zielona sałata, ogórek,  zielona cebulka.

Kawa zbożowa  (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  (herbata czarna granulowana ) z cukrem 2,5g i cytryną.  

Sok multiwitamina 200ml (soki z zagęszczonych soków i przeciery z; jabłek, ananasów, pomarańczy, mango, marchwi, bana- nów, winogron, brzoskwiń, passiflory, liczi, limetek, gujawy, kaktusa, kiwi,  lub serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, kultury bakterii, podpu- szczka mikrobiologiczna), papai, woda, substancje wzbogacające: witamina A, D, E, C, tiamina, rybo- flawina, niacyna, witamina B6, kwas foliowy, witamina B12, biotyna, kwas panto- tenowy).

Ziemniaki 150g (masło 2g), sznycel z jajek (jajko 1 sztuka, bułka pszenna 1g,  olej rzepakowy 15g), sałatka z buraczków 100g (burak ćwikłowy 60g, jabłko 30g, cebula 10g, śmietana 12% 12g).

    

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

Zupa z zielonego groszku 250ml na porcjach drobiowych (groszek zielony mrożony 40g, marchew

10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, , śmietana12% 15g, porcje drobiowe 30g, mąka pszenna 3g)  z lanym ciastem (mąka pszenna, jajka) z  zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g  pszenno- żytnim  (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]).

 

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

11.02

Płatki owsiane 20g na mleku 200ml, chleb

Jogurt naturalny 150ml z

Risotto (ryż biały 60g, masło 2g) z mięsem

Zupa kalafiorowa 250 ml na porcjach drobiowych z

  WT

orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże świeże,olej roślinny) z masłem 5g, tuńczykiem 20g, rzodkiewka, zielona sałata, zielona cebulka.

Herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5 g, cytryną.

 

 

miodem prawdziwym i płatkami migdałowymi.

gulaszowym 60g (mięso wieprzowe gulaszo- we) i sosem  pomidorowym 100ml (pomidory w puszce bez skórki [pomidory krojone, sok pomidorowy, sól, kwasek cytrynowy], śmieta- na 12% 15g, mąka pszenna 5g, masło 2g),   zielona sałata ze śmietaną 100g (sałata zielona 80g, śmietana 12% 20g).

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, tru- skawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

 

ziemniakami (kalafior 50g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12%  15g, porcja drobiowa 30g, mąka pszenna 3g, ziemniaki 120g) z  zieloną pietruszką i  chlebem  mieszanym  “Bochen” pszenno-żytnim  30g  (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]).  

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

12.02

  ŚR

Chleb Oberek 30g (mąka pszenna, mieszanka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], gluten pszenny, sól, mąka słodowa jęczmienna, mąka pszenna graham, mąka pszenna, mąka żytnia, mleko [serwatka], regulatory kwasowości [kwas mlekowy, kwas cytrynowy], mąka pszenna razowa, skrobia ziemniaczana, mąka żytnia razowa, otręby żytnie, prażona mąka słodowa jęczmienna, jęczmień prażony, mąka sojowa, enzymy [pszenica], środek do przetwarzania mąki kwas askorbinowy, woda, mąka żytnia, drożdże świeże, len, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]) z masłem 5g szynką bez konserwantów 20g (mięso  wieprzowe z szynki wędzone i parzone, białko  mleka, białko sojowe ), zielona sałata, pomidor, zielona cebulka.  

Kakao 3g (kakao o  obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 200m z cukrem 2,5g l lub  herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytry 

Banan 100g.

Paluszki  z masłem 2g i serem białym (ser twarogowy 60g, ziemniaki 120g, mąka pszenna 40g, jajka, mąka ziemniaczana 15g), tarta marchew 100g.

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, tru- skawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

 

 

Zupa cebulowa 250ml na porcji drobiowej (cebula 30g, marchew 20g, pietruszka 10g, seler 10g, śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g, porcja drobiowa 30g) z  groszkiem ptysiowym 20g (jajka, mąka pszenna, olej rzepakowy, sól, może zawierać nasiona sezamu i mleko)  z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym ”Bochen” pszenno- żytnim 30g  (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]).

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

13.02

CZW

Chleb mieszany “Bochen” pszenno-żytni  30g   (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]) z masłem 5g, jajkiem 20g lub serem białym 20g,   zielona sałata, ogórek,  zielona cebulka.

Kasza manna na mleku 150ml z truskawkami.

Kasza jęczmienna 60g (masło 2g),  filet z indyka 60g duszony w jarzynach 25g (marchew 10g, pietruszka 5g, seler 5g, cebula 5g, śmie- tana 12% 15g), zielona sałata ze śmietaną 100g (sałata zielona 80g, śmietana 12% 20g).

Zupa koperkowa 250ml na porcjach drobiowych z ziemniakami (ziemniaki 120g, marchew 10g,

pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmietana 12%

15g, mąka pszenna 3g, porcja drobiowa

30g, koper) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym ”Bochen” pszenno- żytnim 30g  (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól,

 

Kawa zbożowa  (jęczmień, żyto,cykoria, prażony burak cukrowy) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  (herbata czarna granulowana ) z cukrem 2,5g i cytryną.  

 

 

 

 

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, tru- skawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]).

 

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

14.02

  PT

Bina 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda,  drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania  mąki E300, emulgator E472e, enzymy t.j. pszenica, soja] )z masłem 5g,  serkiem Almette 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól) lub pasztetem pieczonym (mięso z kurczaka, skórki z kurczaka, wątroba wieprzowa, skórki wieprzowe, olej rzepakowy i palmowy, kasza manna z pszenicy, skrobia ziemniaczana, cebula smażona na oleju rzepakowym, sól, białko wieprzowe, białko roślinne, białko wołowe, regulator kwasowości, przyprawy, wzmacniacz smaku, glukoza, emulgator, przeciwutleniacz, substancja zagęszczająca), pomidor, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao 3g (kakao o  obniżonej zawartości tłuszczu) na mleku 200m z cukrem 2,5g l lub  herbata 200ml (herbata czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytry- ną.

Pomarańcze 100g.

Ziemniaki 150g (masło 2g), filety rybne

(miruna bez skóry 70g) duszone w pieczarkach

(pieczarki świeże 20g, cebula 5g, olej rzepakowy), fasolka szparagowa 100g z masłem 3g i bułką tartą 5g.

 

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia bez pestek, truskawki, czerwona porzeczka, czarna porzeczka, cukier).

 

Zupa grochowa przecierana 250ml na na porcjach drobiowych (groch łuskany 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, porcja drobiowa 30g,  mąka pszenna 3g) z makaronem 20g (mąka makaronowa pszenna), z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen’’  30g pszenno - żytnim (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, polepszacz Extra Bake [mąka pszenna, środek do przetwarzania mąki E300, emulgator, E472e, enzymy t.j. pszenica, soja]).  

 

Herbata owocowa z cukrem 2,5g (jabłko, hibiskus, liście słodkich jeżyn, skórka pomarańczy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat malinowy, aromat jeżynowy, jeżyna, borówka, truskawka, malina).

                              Jadłospis ułożony dla dzieci zdrowych , bez żadnych  przeciwskazań. W przypadku niskiej frekwencji istnieje możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Nasze Grupy

grupa niebieska

Grupa
Niebieska

grupa pomarańczowa

Grupa
Pomarańczowa

grupa zielona

Grupa
Zielona

grupa zółta

Grupa
Żłóta

grupa różowa

Grupa
Różowa

Przekierowanie na stronÄ™ Facebook

Przekierowanie na stronÄ™ Instagram