• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • zresetuj wielkość interlinii
  • wĹ‚Ä…cz wiÄ™kszÄ… interlinie+
  • Kontrast:
  • wĹ‚acz kontrast
  • wyĹ‚acz kontrast
  • Mapa strony:
  • mapa strony

JADŁOSPIS

28.11-9.12.2022

DATA

ŚNIADANIE

II

OBIAD

ZUPA

28.11

PN

Płatki kukurydziane 20g (ziarno kukurydzy, cukier, sól, ekstrakt słodu jęczmiennego, może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy, soję oraz nasiona sezamu ) na mleku 200ml, chleb mieszany “Bochen” pszenno-żytni  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ) z masłem 5g, musem 8g (zagęszczone przetarte

jabłka, przetarte banany) lub miodem 8g.

Herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g, syropem malinowym i cytryną.

Sok owocowy

100% pomara-

ńczowy 200ml,

wafle ryżowe.

Ryż 60g (ryż biały, masło 2g), klopsiki

(mięso wieprzowe gulaszowe 60g) w sosie pomidorowym 100ml (pomidory w

puszce bez skóry 40g, masło 2g, śmie-

tana 12% 15g, mąka pszenna 5g), surówka wielowarzywna 100g (marchew 40g, pietruszka 30g, seler 10g,  jabłko  20g, śmietana 12% 15g).

 

Kompot wieloowocowy 200ml z cukrem 5g (śliwka bez pestek, wiśnia

bez pestek, truskawki, czerwona po-

rzeczka, czarna porzeczka, cukier).

 

Zupa ziemniaczana 250ml na porcjach drobiowych ( ziemniaki 120g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, śmie- tana 12% 15g,  mąka pszenna 3g, porcja drobiowa 30g ) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno- żytnim  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibi-

skus, malina, jeżyna, jagoda,

cukier ).

29.11

WT

Chleb “Oberek” 30g (mąka pszenna, miesza-

nka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka

jęczmienna, mąka pszenna razowa) z masłem

5g,  kiełbasą krakowską 20g (mięso wieprzowe, mięso wołowe, czosnek, białko sojowe ) lub kiełbasą żywiecką 20g (mięso wieprzowe z szynki wędzone i parzone, białko, białko sojowe, mleko, cukier, mięso wołowe, czosnek ), ogórek,  papryka,  zielona cebulka, zielona sałata.

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku

200ml z cukrem 2,5g lub herbata 200ml(herbata

czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Owocowy ta-

lerz (melon,

kaki, kiwi,

winogron).

Ziemniaki  150g (masło 2g), filet drobiowy 60g w cieście kokosowym (mąka pszenna 30g, jajko ¼ szt, mleko 100ml, kokos 2g, olej rzepakowy 15ml), surówka z kapusty pekińskiej z marchewką 100g (kapusta pekińska 60g, marchew 40g, śmietana 12% 15g ), świeży brokuł

gotowany.

Kompot ze świeżych owoców 200ml  (śliwka, jabłko,  gruszka) z cukrem 5g.

 

 

Zupa jarzynowa 250ml na po-

rcjach drobiowych ( marchew 10g, fasola szparagowa 8g, kalafior 10g, brukselka 5g, kalarepa 2g, por 5g, seler 10g, mąka pszenna 3g,  śmietana 12% 15g, porcja drobiowa 30g)  z kaszą kus-kus 20g ( pszenica ) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno- żytnim  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

 

Herbata rumiankowa 200ml z

miodem prawdziwym.

30.11

ŚR

Bina 30g (mąka pszenna, mąka żytnia, woda, sól, drożdże świeże, cukier, pszenica, soja ) z masłem 5g, parówki na gorąco 60g ( mięso wieprzowe, mięso wołowe, sól, aromat, seler ) z ketchupem ( pomidory,cukier, ocet, sól ), pomidorki koktajlowe.

 

 Herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g, cytryną i syropem malino-

wym.

Banan 1 szt.

Pierogi ruskie (ser twarogowy 60g, zie-

mniaki 120g, mąka pszenna 40g, masło

2g) z kefirem, mandarynka 1 sztuka.

Kompot ze świeżych owoców 200ml  (śliwka, jabłko,  gruszka) z cukrem 5g.

 

Zupa pomidorowa 250 ml na porcjach drobiowych ( koncentrat pomidorowy 10g , marchew 10g , pietruszka 10g , seler 10g , ce- bula 5g, porcje drobiowe 30g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g)  z makaronem 20g  (mąka makaronowa pszenna ) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym ,,Bochen” pszenno - żytnim 30g (mąka  żytnia,  woda, drożdże świeże, sól, pszenica) .

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibi-

skus, malina, jeżyna, jagoda,

cukier ).

 

 

 

1.12

CZW

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia,

maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże

świeże, olej roślinny) z masłem 5g,  serkiem Almette 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól) lub jajkiem 20g, pomidor, papryka, zielona

sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g ( jęczmień, żyto, cykoria, prażony burak cukrowy ) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g i cytryną.

Winogron

100g

Makaron penne 60g (mąka makaro-

nowa pszenna) z mięsem wieprzo-

wym 60g w sosie beszamelowym

(śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g, masło 2g) z serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna), gruszka 100g.

Kompot ze świeżych owoców 200ml  (śliwka, jabłko,  gruszka) z cukrem 5g.

 

Zupa brokułowa na porcjach dro-

biowych z ziemniakami 250ml (brokuł 50g, marchew 10g, pie- truszka 10g, seler 10g, cebula 5g, ziemniaki 120g, śmietana 12% 15g,  mąka pszenna 3g ) z  zielonym koperkiem  i chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno- żytnim  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibi-

skus, malina, jeżyna, jagoda,

cukier ).

2.12

PT

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia

razowa, woda, drożdże świeże, sól, pszenica, soja)

z masłem 5g,  pastą z sera i rzodkiewki 20g (ser twarogowy 17g, śmietana 12%3g, rzodkiewka) lub

samym serem 20g, zielona sałata, zielona cebulka.

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku

200ml z cukrem 2,5g lub herbata 200ml(herbata

czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Jogurt natu-

ralny 100ml

(mleko paste-

ryzowane, bia-

łka mleka, ku-

ltury bakterii

jogurtowych)

z musem owo-

cowym 50g.

Ziemniaki 150g (masło 2g), filety rybne (miruna bez skóry 70g) duszone w pieczarkach (pieczarki świeże 20g, cebula 5g, olej rzepakowy), fasolka szparagowa

100g z masłem 3g i bułką tartą 5g.

 

Kompot ze świeżych owoców 200ml  (śliwka, jabłko, , gruszka) z cukrem 5g.

Zupa fasolowa 250ml na porcjach drobiowych (fasola 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g, porcje drobiowe 30g) z makaronem 20g (mąka makaronowa pszenna)  z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g  pszenno- żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibi-

skus, malina, jeżyna, jagoda,

cukier ).

 

5.12

PN

Płatki owsiane 20g na mleku 200ml,  chleb mieszany  “Bochen” pszenno-żytni  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ) z

masłem 5g, powidłem 8g o obniżonej zawa- rtości cukru ( śliwka węgierka pasteryzowana )

lub  dżemem 8g o obniżonej zawartości cukru (truskawki, substancje żelujące ).

Herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g i cytryną.

Sok owocowy

100% pomara-

ńczowy 200ml

Kasza gryczana 60g ( masło 2g),  gulasz z udźca z indyka (mięso z udźca z indyka 60g,  śmietana 12% 15g, mąka pszenna 5g, masło 2g), surówka z marchwi i chrzanu (marchew 100g, chrzan tarty 2g - korzeń chrzanu, woda, ocet, cukier, sól, odtłuszczone mleko w proszku, śmietana 12% 12g).

Kompot ze świeżych owoców 200ml  (śliwka, jabłko,  gruszka) z cukrem 5g.

Krupnik na porcjach drobiowych

z ziemniakami 250ml  ( porcje  drobiowe 30g, kasza jęczmienna 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, zie- mniaki 120g, mąka pszenna 3g, śmietana 12% 15g ) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno-żytnim  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibi-

skus, malina, jeżyna, jagoda,

cukier ).

 

6.12

WT

Chleb “Oberek” 30g (mąka pszenna, miesza-

nka wieloziarnista [żyto, słonecznik, płatki owsiane, siemię lniane], mąka żytnia, mąka

jęczmienna, mąka pszenna razowa) z serem żółtym 20g (mleko, mleko pasteryzowane, podpuszczka mikrobiologiczna) lub tuńczykiem 20g(tuńczyk,olej roślinny, woda,sól), pomidor,  papryka, zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g ( jęczmień, żyto, cykoria, prażony burak cukrowy ) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g i cytryną.

Sałatka owo-

cowa 100g

(banan, wino-

gron, kiwi,

mandarynka).

Makaron carbonara.

 Makaron świderki 60g, (mąka makaronowa pszenna) z boczkiem 45g (mięso wieprzowe wędzone) i jajkiem 1sztuka, jabłko 100g.

 

Kompot ze świeżych owoców 200ml (śliwka, jabłko, , gruszka) z cukrem 5g.

 

Zupa ze świeżego kalafiora z

ziemniakami 250ml na porcjach drobiowych (kalafior 50g, ma- rchew 10g, pietruszka 10g,

seler 10g, cebula 5g, ziemniaki

120g, śmietana 12% 15g,  mąka pszenna 3g, porcja drobiowa

30g) z zieloną pietruszką   i chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno-żytnim  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

 

Herbata miętowa 200ml z mio-

dem prawdziwym.

7.12

ŚR

Chleb orkiszowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia,

maślanka, mąka orkiszowa, woda, sól, drożdże

świeże, olej roślinny) z masłem 5g,  szynką bez konserwantów 20g (mięso wieprzowe z szynki  wędzone i parzone, białko mleka, białko

sojowe), ogórek,  papryka, zielona sałata,

zielona cebulka.

Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu na mleku

200ml z cukrem 2,5g lub herbata 200ml(herbata

czarna granulowana) z cukrem 2,5g i cytryną.

Mandarynka

1 szt.

Racuchy z jabłkami 200g (mąka pszenna 50g, drożdże świeże 5g, jaja, cukier puder 0,5g, olej rzepakowy,cukier, mleko, jabłka) lub musem owocowym (zagę-

szczane przetarte jabłka, przetarte ba-

nany).

Kompot ze świeżych owoców 200ml (śliwka, jabłko,  gruszka) z cukrem 5g.

 

Barszcz czerwony na kiełbasie

wiejskiej z ziemniakami i jajkiem

250ml ( buraki ćwikłowe 100g,

marchew 10g, pietruszka 10g,

seler 10g, cebula 5g, ziemniaki

120g, jajko ½ szt. kiełbasa wie-

jska 30g [ mięso wieprzowe,

mięso wołowe, sól, pieprz, czo-

snek ], koncentrat barszczu cze-

rwonego 10g )  z zielonym koperkiem  i chlebem mieszanym  “Bochen” pszenno-żytnim  30g (mąka żytnia, woda, drożdże świeże, sól, pszenica ).

 

 Herbata owocowa 200ml z

cukrem 2.5g (dzika róża,hibiskus, malina, jeżyna, jagoda, cukier).

 

8.12

CZW

Rogale 30g (mąka pszenna, woda, sól, cukier, margaryna, białko z jajka w proszku, drożdże )

z masłem 5g, jabłkami smażonymi 8g ( jabłka,

cynamon ) lub miodem prawdziwym 8g.

 

Mleko 200ml  lub herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g i cytryną.

Jogurt natu-

ralny 100ml

(mleko paste-

ryzowane, bia-

łka mleka, ku-

ltury bakterii

jogurtowych)

ze zmiksowa-

nymi bana-

nami.

Ziemniaki 150g  (masło 2g), polędwiczki wieprzowe 60g w sosie własnym 100ml (śmietana 12% 15g, masło 2g, mąka pszenna 5g), surówka z białej kapusty 100g (kapusta biała 60g, marchew 20g, jabłka 20g, śmietana 12% 15g).

 

 

Kompot ze świeżych owoców  200ml z cukrem 5g ( śliwka, jabłko, gruszka,  cukier ).

 

 

Rosół na porcjach rosołowych

250ml ( porcje rosołowe drobio-

we 50g, marchew 10g, pietru- szka 10g, seler 10g, cebula 5g )

z makaronem 20g ( mąka ma-

karonowa pszenna ) z zieloną

pietruszką i bułką drożdżową

30g (mąka pszenna, cukier, ro-

dzynki, margaryna, woda, drożdże świeże, dynia zagę-

szczana, jaja, sól, mąka żytnia,

pszenica, soja ).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibi-

skus, malina, jeżyna, jagoda,

cukier ).

 

 

9.12

PT

Chleb razowy 30g (mąka pszenna, mąka żytnia

razowa, woda, drożdże świeże, sól, pszenica, soja)

z masłem 5g, pasztetem pieczonym 20g (mięso wieprzowe, wątroba wieprzowa, bułka pszenna, tłuszcz wieprzowy, jaja w proszku, sól,warzywa suszone) lub serkiem Almette 20g (ser twarogowy, odtłuszczone mleko w proszku, sól), rzodkiewka, papryka, zielona sałata, zielona cebulka.

Kawa zbożowa 3g ( jęczmień, żyto, cykoria, prażony burak cukrowy ) na mleku 200ml z cukrem 2,5g lub herbata  200ml  ( herbata czarna granulowana 1g ) z cukrem 2,5g i cytryną.

Kisiel owo- cowy 150ml (woda, mąka ziemniaczana, naturalny sok owocowy)

Ziemniaki  150g (masło 2g), łosoś 70g pieczony w ziołach i cytrynie, surówka z

 sałaty masłowej ze śmietaną i jajkiem

(sałata masłowa 100g, śmietana 12%

15g, jajko 1/4szt).

 

Kompot ze świeżych owoców 200ml z cukrem 5g ( śliwka, jabłko, gruszka,  cukier ).

 

 

 

 

Zupa z soczewicy 250 ml na porcjach drobiowych (soczewica czerwona 20g, marchew 10g, pietruszka 10g, seler 10g, cebula 5g, pomidory z puszki bez skóry, porcje drobiowe 30g) z groszkiem ptysiowym 20g (jajka, mąka pszen- na, olej rzepakowy, sól, może zawierać nasiona sezamu i mleko) z zieloną pietruszką i chlebem mieszanym “Bochen” 30g  pszenno -żytnim (mąka żytnia, drożdże świeże, woda, pszenica).

 

Herbata owocowa 200ml z cukrem 2,5g (dzika róża, hibi-

skus, malina, jeżyna, jagoda,

cukier).

Jadłospis ułożony dla dzieci zdrowych , bez żadnych  przeciwskazań. W przypadku niskiej frekwencji istnieje możliwość wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Nasze Grupy

grupa niebieska

Grupa
Niebieska

grupa pomarańczowa

Grupa
Pomarańczowa

grupa zielona

Grupa
Zielona

grupa zółta

Grupa
Żłóta

grupa różowa

Grupa
Różowa

Przekierowanie na stronÄ™ Facebook

Przekierowanie na stronÄ™ Instagram